/ istock
Британски лекар се призна днес за виновен за дързък, но неуспешен опит да убие половинката на майка си с фалшива ваксина срещу COVID-19, като е фалшифицирал медицинска документация и се е дегизирал, за да инжектира жертвата с отрова.

Томас Куан, на 53 години, се  е маскирал като медицинска сестра и дори измерва кръвното налягане на майка си, преди да инжектира отровата на партньора ѝ Патрик О’Хара от Нюкасъл, Северна Англия. О’Хара оцелява, но претърпява последиците от потенциално фаталната инжекция с разяждаща плътта бактерия, съобщи прокуратурата.

Куан, семеен лекар от Съндърланд, се призна за виновен в опит за убийство, след като миналата седмица срещу него започна процес в Кралския съд в Нюкасъл, съобщи екипът на съдебната институция. Той преди това призна обвинението, че е инжектирал вредящото вещество.

Прокурор Питър Мейкпийс заяви пред съдебните заседатели по време на първия ден от процеса в четвъртък, че „понякога истината е наистина по-странна от измислицата“.

Той заяви, че Куан се е разтревожил за завещанието на майка си, според което къщата ѝ е щяла да се наследи от О’Хара, ако той е още жив при смъртта ѝ.

„Куан използва енциклопедичното си знание и проучвания на отровите, за да изпълни плана си“, заяви Мейкпийс. „Планът е бил да се дегизира като медицинска сестра, да пристигне на адреса на О’Хара, който споделя с майката на обвинения, и да го инжектира с опасната отрова, обяснявайки, че прилага бустерна доза за КОВИД-19“, допълни той.

„Куан се регистрира с фалшиво име в хотел, използва фалшив регистрационен номер на автомобила си и се маскира с перука, за да изпълни плана си“, допълни Мейкпийс.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Виктор Турмаков/БТА