/ БГНЕС, архив
Бразилският президент Жаир Болсонаро, който се зарази с коронавируса, вчера се разходи с мотоциклет и разговаря с минувачи близо до резиденцията си в столицата Бразилия, според разпространени от медиите снимки, съобщи Франс прес.

65-годишният Болсонаро обяви на 7 юли, че е болен от Ковид-19 и в сряда заяви, че според нов тест продължава да е позитивен. На снимките, публикувани вчера, той е без каска и без предпазна маска и разговаря с минувач, който също не носи маска.

Бразилският президент даде втора положителна проба за коронавирус
 

На друга снимка президентът е с каска, но шлемът й е вдигнат и той поздравява от разстояние двама души близо до двореца Алворада, официалната му резиденция в столицата, където той е под карантина откакто му беше поставена диагноза, че е заразен.
 

В съобщение, публикувано вчера във Фейсбук, Болсонаро казва, че се чувства много добре, но е малко стресиран от това, че трябва да стои затворен.

По данни от вчера Бразилия, която е най-засегната от коронавируса страна след САЩ, наброяваше близо 2,3 милиона случая на заразяване и над 84 хиляди починали.


 
БТА