Бразилче беше прието в болница с 50 игли в тялото
Бразилче беше прието в болница с 50 игли в тялото / снимкa: БГНЕС

Бразилската полиция разследва случай с двегодишно дете с 50 игли в тялото, предаде Франс прес.

Детето било прието за лечение в болница в град Барейрас, на около 900 км от Салвадор да Баия, в неделя, след като получило силни коремни болки. Рентгенови снимки показали, че в тялото на малчугана има 50 игли. Те били  в областта на гърдите, на стомаха, на черния дроб, на краката и във врата. Според лекарите детето не е погълнало само иглите, защото ако е било така, те са щели да бъдат само в стомашно-чревния тракт.

Сега хирурзи обмислят да извадят иглите възможно най-скоро, защото някои от тях застрашават да прободат жизненоважни органи. Една от иглите вече се е забила в белия дроб и заради това детето е поставено на системи и е захранвано със сонда. Според полицията е сигурно, че някой умишлено е вкарал иглите в тялото на момченцето.

Майката, 38-годишната Мария Суза Сантуш, твърди, че детето е станало жертва на черна магия, пише БТА. Тя намерила в дома си ракия от захарна тръстика, която се използвала за черни магии. Майката на детето живее заедно с него и с другите си пет деца, както и с новия си съпруг, когото полицията издирва по подозрение, че има нещо общо с иглите, озовали се в тялото на детето.