/ Thinkstock/Getty Images
Бомбена заплаха в български самолет на летище в немския град Щутгард. Екипи на полицията и специалните части претърсват самолет на „България ер“, твърди немският вестник „Билд“. Полетът е бил от Щутгард за Варна.

Според информацията на немската медия на борда на самолета е станал скандал между пътниците. „Билд“ допълва, че по неофициална информация от екипажа на българския самолет, трима от пътниците са влезли в разгорещен спор и са направили „неясни изявления”, които може да са довели и до отправената заплаха. На борда на самолета има около 180 пътници.

Заплахата е била приета сериозно от екипажа. Съобщава се, че от самолета е изкаран багажът на пътниците и се претърсва със специално куче, обучено да открива експлозиви.

Говорителят на местната полиция Щефан Зайсер заяви: „Дали скандалджиите ще могат да продължат полета си към Варна, зависи изцяло от разследването, което е започнала полицията”.

Очаква се полетът да успее да отлети за България в следобедните часове.

Своевременно обаче от "България Ер" заявиха, че информацията на "Билд" е невярна.

"Към 18 юни 2017 г. "България Ер" не изпълнява полети от или до германската дестинация", се посочва в съобщение на компанията, разпратено до медиите.