Известният американски илюзионист Дейвид Блейн
Известният американски илюзионист Дейвид Блейн / ThinkStock/Getty Images
Британската полиция е започнала разследване срещу известния американски илюзионист Дейвид Блейн, който беше обвинен в изнасилване от бившата британска манекенка Наташа Принс, съобщава ТАСС.

Агенцията цитира информация на американския сайт Дейли бийст. Службите на Скотланд Ярд са призовали мага за разпит във Великобритания.

Защо актрисите мълчаха за посегателствата на Харви Уайнстийн досега?
 
Шведска министърка призна, че е била обект на сексуален тормоз

Наташа Принс твърди, че през лятото на 2004 година, когато е била 21-годишна, е била изнасилена от Блейн в частен дом в лондонския район Челси. Заявлението на пострадалата е постъпило през 2016 година. "Засега във връзка с делото не е бил извършен арест, но разследването продължава", заявиха от Скотланд Ярд.

Джулия Робъртс: Един покварен мъж използва властта си, за да злоупотребява с жени

Адвокатът на илюзиониста Марти Сингър опроверга всички обвинения по адрес на Блейн. "Моят клиент категорично отрича, че някога е насилвал или е посягал на която и да е жена. Той опровергава и обвиненията в изнасилване от 2004 година", изтъкна юристът.

Рийз Уидърспун: Режисьор ми посегна, когато бях на 16, казаха ми да мълча

Сайтът отбелязва, че Блейн е готов да сътрудничи със следствието, тъй като нямал какво да крие.

Дейвид Блейн и опасния му номер в Ню Йорк

Известният американски илюзионист Дейвид Блейн
ThinkStock/Getty Images

Уличният маг, който е на 44 години, стана световноизвестен през 2008 година. Тогава той подобри световния рекорд по задържане на дъха под вода - 17 минути и 4 секунди. Блейн направи силно впечатление на лондончани през 2003 година, когато изкара 44 дни без храна в прозрачна камера, издигната на 10 метра височина. През 2002 г. той седя на стълб в продължение на 35 часа, без храна и вода. А три години по-рано той изкара 61 часа и 40 минути в ледена камера в Ню Йорк.
БТА