Рийз Уидърспун
Рийз Уидърспун / Gulliver/Getty Images
Рийз Уидърспун каза, че режисьор ѝ е посегнал, когато е била на 16 години, съобщи Контактмюзик.

Защо актрисите мълчаха за посегателствата на Харви Уайнстийн досега?

Актрисата, която е на 41 години, призна, че се е решила да говори за случилото се на галата "Жените в Холивуд" на списание Elle в Бевърли хилс след разкритията за скандалното поведение на продуцента Харви Уайнстийн. Тя каза, че инцидентът още я тормози.

Вижте снимки от червения килим на  "Жените в Холивуд" на списание Elle в галерията тук

"Трудно ми е да предам разнородните чувства, които съм изпитала, безпокойството и вината, че не проговорих по-рано . . . Чувствам истинско отвращение към режисьора, който ме нападна, когато бях на 16 години и възмущение от агентите и продуцентите, които ме накараха да мисля, че ако искам роли, трябва да мълча".

Рийз Уидърспун говори за случилото се на галата "Жените в Холивуд" на списание Elle в Бевърли хилс
Рийз Уидърспун говори за случилото се на галата Gulliver/Getty Images

Рийз Уидърспун каза, че този инцидент не е бил единствен, но вече се чувства "много по-малко самотна", след като е чула разказите на колежките си.
Тя изрази надежда "животът вече да е различен", защото хората подкрепят засегнатите от проблема.

Джулия Робъртс: Един покварен мъж използва властта си, за да злоупотребява с жени

По темата за сексуалните посегателства говори и Катрин Зита-Джоунс. Падението на холивудския продуцент Хари Уайнстийн може да бележи края на "праисторическите мъже", които посягат на жените, каза актрисата на представянето на телевизионния филм "Кокаинова кръстница" на международния пазар на аудиовизуална продукция в Кан.

Катрин Зита-Джоунс
Катрин Зита-Джоунс Gulliver/Getty Images

Катрин Зита-Джоунс се надява скандалът да е поврат в отношението към жените не само в Холивуд, а и "във всички сектори, институции, училища". За жените "равнопоставеността на работното място си остава борба", допълни актрисата, като се пошегува, че не е необходимо те да постъпват като героинята ѝ, която реагира на сексизма с куршум в главата на виновника.

И Анджелина Джоли обвини Харви Уайнстийн в сексуален тормоз

„Сексизмът не е "проблем, запазен за киното, театъра или телевизията“, настоя Катрин Зита-Джоунс. „Непрекъснато обвиняват жените, че са прекалено амбициозни. Мъжете не могат да го разберат. Трябва да се гордеем, че сме амбициозни, а не да го крием". 

Междувременно продуцентката Аманда Сегел обвини Боб Уайнстийн - брата на Харви Уайнстийн, в сексуален тормоз. Тя твърди, че Боб Уайнстийн настоятелно я е канил на вечеря, в дома си и в хотелска стая. Предложенията спрели след като адвокатът на Сегел отправил ултиматум към ръководителите на "Уайнстийн ко.", че тя ще напусне, ако Боб Уайнстийн продължи да се държи така. Така било постигнато споразумение, ограничаващо контактите на Боб Уайнстийн със Сегел, докато тя работи.

Харви Уайнстийн е „съкрушен“, ще лекува сексуалната си зависимост

Адвокатът на Боб Уайнстийн - Бърт Фийлдс, енергично отхвърли обвиненията, като каза, че те са неверни и подвеждащи, както и че клиентът му никога не е отправял дори намек за докосване.

След избухването на скандала с брат му, Боб Уайнстийн го порица публично и увери, че не е имал никаква представа за поведението му. Той изрази и съчувствието си към жертвите в интервю, публикувано в "Холивуд рипортър".

Боб и Харви Уайнстийн
Боб и Харви Уайнстийн Gulliver/Getty Images

Боб Уайнстийн е работил над много известни филми, като "Английският пациент", "Убий Бил", серията "Писък". Той е основател на киностудиата "Дайменшън филмс".

Джорджина Чапман напуска Харви Уайнстийн заради „непростимия“ секс скандал

Харви Уайнстийн беше обвинен в сексуален тормоз от десетки актриси, манекенки и служителки на компаниите му. Някои дори разказаха, че ги е изнасилил. Заради скандала той подаде оставка от съвета на директорите на учредената от него компания "Уайнстийн ко.", в която притежава около 20 процента от дяловете.

Харви Уайнстийн беше изключен от американската Академия за кинематографично изкуство и наука и Британската академия за кино и телевизия.

Вижте в снимки Джорджина Чапман - съпругата на Харви Уайнстийн, която го напусна заради "непростимия" скандал

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook
БТА