Силите на сочените за фаворити белгийци стигнаха за третото място, но не и за златото
Най-тъжният мач на Световното първенство! Така определят битката за третото място повечето специалисти и анализатори още от въвеждането й на най-престижния футболен форум.

Но дори в утешителната битка за третото място има един победител. Тази година с бронзовите отличия се окичи отборът на Белгия. Голямото разочарование остана за Англия.
 
В неделя: Франция и Хърватия ще спорят за Световната купа в Москва (СНИМКИ)
 

Gulliver/Getty Images


Белгийският национален отбор пренаписа футболната си история и записа най-високото си постижение на най-престижния футболен форум. Тома Мюние откри резултата още в 4-ата минута при първата опасна атака в мача. А Еден Азар оформи резултата в 82-ата минута.
 

Gulliver/Getty Images


Но успехът с 2:0 със сигурност леко горчи на момчетата на Роберто Мартинес. Причината е, че те бяха скритият фаворит за световната титла заради страхотното си представяне на шампионата. След загубата от Франция на полуфинала обаче им остана възможността да се преборят само за бронза.
 
Англичаните изравниха второто си най-добро постижение на световен шампионат. Те пак останаха четвърти, както и на Мондиал 1990 в Италия, а изкачването на световния връх от 1966 г. продължава да е недостижим за "трите лъва".
 

Gulliver/Getty Images

gong.bg