Лионел Меси
Лионел Меси / Gulliver/Getty Images
Хорхе Меси, баща и мениджър на нападателя на Барселона Лионел Меси, смята, че шансовете синът му да остане на "Ноу Камп" са почти нулеви. "Трудно, трудно", така Хорхе Меси отговори през маската си на журналисти след пристигането си в Каталуния.



"Ще бъде трудно Лео да остане в Барселона", каза бащата на футболиста пред El Chiringuito TV.

Хорхе Меси пристигна в Барселона за среща с президента на клуба Хосеп Мария Бартомеу, който зае твърда позиция срещу напускането на футболиста. Испанската лига също подкрепи каталунците с настояване звездата да си плати надлежно 700 млн. евро, колкото е клаузата за разтрогването на договора му с клуа.

В Барселона все още таят надежди, че Меси, който отсвири тренировките, ще промени решението си, както няколко пъти досега, и ще се присъедини към съотборниците си. Главен претендент за неговия подпис е Манчестър Сити, но не са малки шансовете и на ПСЖ, където е неговият приятел Неймар. 

В Испания, обаче, все повече са тези, които са критично настроени към действията на аржентинеца. Испанският журналист Еду Агире директно заяви, че Бълхата е най-големият предател в историята на футбола.

 "За мен Меси върши най-голямото предателство в историята на футбола. Той си тръгва, бяга от потъващия кораб. Той не трябва да напуска сега. Феновете на Барселона не заслужават това", каза Агире пред Marca.