/ БГНЕС
САЩ никога няма да признаят резултатите от референдумите за присъединяване на украински територии, организирани от Русия, заяви американският президент Джо Байдън, предаде Франс прес.

"Искам да съм пределно ясен по този въпрос: Съединените щати никога няма да признаят претенциите на Русия по отношение на суверенната територия на Украйна", изтъкна Байдън на събитие във Вашингтон.

"Така наречените референдуми са една пародия, абсолютна пародия. Резултатите бяха манипулирани от Москва", каза още американският лидер, който приветства жертвоготовността на украинците, които се борят за "спасението на народа си и за съхраняването на независимостта на страната си".

"Руската агресия в Украйна, която се базира върху имперските амбиции на Путин, е очевидно нарушение на Хартата на ООН и е посегателство върху териториалната цялост на Украйна", подчерта Байдън.

Очаква се утре в Кремъл да бъде проведена церемония, в рамките на която Русия ще обяви, че присъединява към територията си четири украински области. 
БТА