Арестуваха седем души при операция срещу мафиотски кланове
Арестуваха седем души при операция срещу мафиотски кланове / снимка: БГНЕС

Седем души бяха арестувани при операция на италианската полиция срещу два мафиотски клана в село Сан Лука, в южната италианска област Калабрия, предаде БТА, позовавайки се на информация на АП. Преди началото на операцията прокуратурата на Реджо ди Калабрия издаде общо десет заповеди за арест, уточнява АФП.

Вендетата между двата враждуващи мафиотски клана в село Сан Лука е в основата на убийството на шестима души на 15 август миналата година в германския град Дуисбург, припомнят агенциите. Те бяха застреляни пред пицария в германския град. Германската полиция твърди, че убийците са двама, но според италианските им колеги виновен за това престъпление е само Джовани Странджо, който все още не е заловен. Във връзка с убийството в Дуисбург досега бяха арестувани четири души в Италия и Германия.

Преди убийството в Дуисбург вендетата между мафиотските кланове в Сан Лука отне живота на най-малко десет души. При полицейски операции, предшествали убийството в Германия, бяха задържани 30 души от двата мафиотски клана.

Срещу арестуваните днес членове на мафиите на Сан Лука са предявени обвинения за участие в мафиотска група, за трафик на оръжие и експлозиви и за незаконен контрол над икономически дейности в селото.

Враждата между двата мафиотски клана в Сан Лука датира от 1991 г.