/ Gulliver/Getty Images
Британската актриса Джоан Колинс сподели, че се е ваксинирала срещу Ковид-19 и призова другите да последват примера й, пише сайтът на сп. "Пийпъл".

Осемдесет и седем годишната Колинс, най-известна с ролята си в дългогодишния телевизионен сериал "Династия", е получила през уикенда доза от ваксината на "Астра Зенека" и Оксфордския университет.

"Искам да кажа на всички, които се тревожат, че няма причина за безпокойство. Това беше най-лесното нещо. Беше като леко одраскване, без болка. При мен нямаше никакви реакции след поставянето на ваксината. Чувствах се отлично и дори изпих едно питие", сподели Джоан Колинс за шоуто "Добро утро, Великобритания".

85-годишната Джоан Колинс разкри тайната за перфектната си форма

"Моля, ваксинирайте се и вие. Честно казано, смятам, че единственият начин да се справим с пандемията е всички да се ваксинират възможно най-скоро", допълва легендата на сапунените опери.

Джоан Колинс се е ваксинирала в същия ден, в който ваксини бяха поставени на 94-годишната кралица Елизабет Втора и 99-годишния й съпруг принц Филип.

Сред по-възрастните известни личности във Великобритания, които също се ваксинираха, са 94-годишният естествоизпитател Дейвид Атънбъро, 81-годишният актьор Иън Маккелън и 80-годишният певец Том Джоунс.

Миналата седмица 80-годишната датска кралица Маргрете Втора стана първият европейски монарх, за когото беше съобщено публично, че се е ваксинирал срещу Ковид-19.
БТА