Абас обвини Хамас за провала на преговорите за единен кабинет
Абас обвини Хамас за провала на преговорите за единен кабинет / netinfo

Демонстрантите блокираха всички улици към сградата на правителството в центъра на Бейрут и вдигнаха палатки, предаде Франс прес.

"Ще останем тук до падането на правителството на Фуад Синьора", каза пред Франс прес един от организаторите на протеста в Бейрут, в който се включиха стотици хиляди ливанци.

Палатки бяха издигнати на три от главните улици, водещи до сградата на правителството. Демонстранти седнаха на по-малките улички, за да блокират достъпа до сградата.

Пред събралото се множество в центъра на Бейрут християнският опозиционен лидер Мишел Аун поиска оставката на премиера Синьора, което според него ще даде възможност да бъде създадено правителство на националното единство.

"Синьора трябва да подаде оставка и да бъде заменен, защото правителството му е нелигитимно. Те допуснаха много грешки и превърнаха корупцията в обичайно поведение", каза Аун. Той говореше от трибуна, отделена от множеството с бронирано стъкло.

Аун критикува намесата на Вашингтон и Париж, които подкрепят Синьора, без да ги назовава поименно и призова ливанския народ да се освободи от всякаква чужда намеса. Той прикани "чуждестранните столици да позволят на ливанския народ да избира своите управляващи".