90-годишен мъж съди родителите на 15-годишната си съпруга
90-годишен мъж съди родителите на 15-годишната си съпруга / снимка: sxc.hu

Деветдесет годишен мъж от Саудитска Арабия съди родителите на 15-годишната си съпруга, защото момичето се заключило в стаята си за първата брачна нощ.

Уплашената тийнейджърка се заключила в стаята си, където останала два дни, след което е успяла да избяга и да се върне при родителите си. Сега съпругът й съди родителите за 17 500 долара, сумата, която твърди, че е платил, за да се ожени. Толкова пари той е дал, за да се "узакони" бракът.

Този случай предизвика остри реакции в социалните мрежи, където се обвиняват родителите, но и съпругът, в търговия с деца и проституция. Заради този инцидент още по-силно стана огласяването на въвеждането на закона забраняващ встъпване в брак на младежи под 18 годишна възраст, отбелязва БГНЕС.

Разследване показва, че в Нигерия 77 на сто от младите девойки между 20 и 24 годишна възраст за омъжени преди 18-тата им година, в Бангладеш този процент е 65.

По данни на УНИЦЕФ в глобален мащаб този процент през 2009 година е бил 36 на сто или по-точно 51 милион момичета под 18 години са били накарани да се омъжат.