Италия полиция
Италия полиция / www.istockphoto.com
Около 40 души са арестувани в Италия при широкомащабна полицейска операция на национално равнище, насочена срещу младежките банди, съобщи италианската новинарска агенция АНСА.

Над 500 полицаи взеха участие в проведените на територията на 14 италиански провинции акции. Една четвърт от арестуваните са непълнолетни.

Полицията конфискува огнестрелно оръжие, ножове, боксове, наркотици и пари, за които се предполага, че са придобити в резултат на продажба на наркотици.

Полицейската операция се проведе на територията на провинциите Арецо, Бари, Катаня, Генуа, Милано, Модена, Неапол, Палермо, Падуа, Пескара, Реджо-Емилия, Ровиго, Салерно и Верона. Тя се фокусира предимно върху райони, в които се събират младежи, и места, свързани с почитателите на музикалния стил "трапър", който представлява популярна комбинация от рап и хип-хоп и често е свързан с насърчаването на социалната себеизява чрез тежки престъпления.

Правителството на премиера Джорджа Мелони е поело ангажимент да се пребори с младежката престъпност, проблемите на младежта и "недостатъчното образование" в светлината на поредица сериозни престъпления с участието на непълнолетни в ощетените в социално отношение градски райони на места като Кайвано до Неапол и Палермо в Сицилия.
Яна Влахова/БТА