/ iStock/Getty Images
Резултатът от операция на карабинерите на провинциалното командване на Рим е 28 ареста. Задържаните принадлежат към организация, насочена към трафик на наркотици, изнудване, незаконно притежание и носене на оръжие, тежки телесни повреди, опити за убийство, измамно прехвърляне на ценности, престъпления, в по-голямата си част, утежнени от мафиотски способи, съобщава АНСА.

Сред арестуваните е и Микеле Сенезе, за когото се смята, че е бос на едноименния камористки клан и на наркокартел, действащ в Рим, под чиято „егида“ действат други групи, посветени на трафика на наркотици. В една от тези групи, обявиха карабинерите, е бил също Фабрицио Пишители, ултрас на Лацио, известен като „Диаболик“, убит от засада в Рим през 2019 г.

400 карабинери удариха мафията в Сицилия, 110 души закопчани

Операцията на карабинерите се състоя на разсъмване в Лацио, Кампания и Венето. Военните изпълняват заповед за задържане, издадена от разследващия съдия в Рим по искане на местната областна дирекция за борба с мафията, която разпорежда ареста на 28-те души.

Разпоредбата се основава на разследване на карабинерите от специализираното звено в Рим, които проследяват операцията на наркокартел, оглавяван от добре познатия Микеле Сенезе, под чиято егида действат отделни специални групи за трафик на наркотици, сътрудници и дилъри.
БГНЕС