Италианските карабинери нанесоха удар по мафията в Сицилия
Италианските карабинери нанесоха удар по мафията в Сицилия / IStock
Мегаоперацията на карабинерите в Катания изправи пред правосъдието 101 души, съобщи албанската телевизия „Ора нюз”. Операцията е била насочена срещу наркотрафика, контролиран от Коза Ностра чрез различни престъпни групи.

Полицейската операция под кодовото название „Скендербег” доведе до ареста на 101 човека, обвинени за създаване на мафиотско сдружение, създаване на престъпна група, насочена към трафик и продажба на наркотици и незаконно притежание на оръжие.Разследването, координирано от дирекция „Антимафия” и проведено от оперативното ядро на карабинерите в Катания, има за цел унищожаването на различните престъпни групи, управлявали пазара на дрога.

Те са имали ясна автономия по отношение на организацията на престъпната дейност на конкретна територия, но са действали под прекия контрол на групата „Ница” - част от „семейството” на Cosa Nostra Catania dei Santapaola-Ercolano.

В операцията са участвали над 400 карабинери от Катания, подкрепени от свои колеги от други сицилиански провинции и техните подразделения. Засега няма информация относно националната принадлежност на арестуваните.