убийство
убийство / iStock/Getty Images
18-годишен български студент почина в болница, след като е бил нападнат и намушкан с нож на улица в германския град Карлскрон, недалеч от Инголщад, съобщи немския сайт merkur.de.

Около 20.45 часа снощи местен жител намерил българина, който живеел със семейството си в Карлскрон, да лежи на главната улица недалеч от църквата. Младежът е бил намушкан в корема и кървял обилно. Той е транспортиран в местната болница, но въпреки усилията на лекарите е издъхнал.

Районът е бил отцепен от полиция и малко по-късно криминалистите са открили оръжието на убийството в тревна площ. Българският студент е бил намушкан с кухненски нож.

Огледът е продължил през цялата нощ, като са използвани следови кучета. Вдигнат е бил и хеликоптер. С помощта на преводачи се извършват разпити. Извършителят на жестокото убийство обаче все още не е задържан.

От германската полиция съобщиха, че е възможно убийството на българския студент да е по расистки подбуди. Властите умоляват всички, които имат информация по случая, да се свържат с полицията или прокуратурата.