/ iStock/Getty Images
Телата на дванадесет мъже, измъчвани и после разстреляни, са открити в изоставен микробус на границата между мексиканските щати Мичоакан и Гереро, предаде АФП, позовавайки се на информация от местните власти.

Шокиращи данни за безследно изчезналите в Мексико

В изявление на прокуратурата в Мичоакан се казва, че жертвите са намерени сутринта на пътя, водещ към община Хуетамо, на около 206 километра от Морелия, столицата на щата.

Властите заявиха, че първоначалните данни от разследването сочат към "уреждане на сметки" сред участниците в организираната престъпност и в трафика на наркотици.

Мичоакан е един от мексиканските региони, най-силно засегнат от насилието, извършвано от престъпни банди, занимаващи се с трафик на наркотици и други незаконни дейности.

Шестима убити при стрелба в бензиностанция в Мексико

В края на 2006 г. правителството на президента Фелипе Калдерон започна противоречива военна офанзива срещу организираната престъпност в Мичоакан, която по-късно бе разширена на националното ниво.

Според специалисти и защитници по правата на човека, тази операция е една от първите причини за ескалация на насилието в Мексико. Оттогава страната е регистрирала почти 275 000 убийства според официални данни, без допълнителна информация за броя на случаите, свързани с войната между картелите.
БГНЕС