11 ранени при самоубийствен бомбен атентат в столицата на Дагестан
11 ранени при самоубийствен бомбен атентат в столицата на Дагестан / снимка: Reuters

Жена-камикадзе извърши терористичен акт днес край сградата на министерството на вътрешните работи в столицата на руската република Дагестан, съобщи ИТАР-ТАСС. На мястото са открити нейни останки.

Около обед кола бомба избухна пред сградата в Махачкала, когато сътрудници на пътната полиция поискали за проверка документите на шофьора. По последни данни при експлозията са ранени 11 души, включително петима полицаи. Пострадали са и цивилни граждани, сред които две жени и две деца.

Един от полицаите, оказали се близо до епицентъра на взрива, бил ранен тежко и първоначално медиците решили, че е загинал, така че първите съобщения гласяха, че при взрива са загинали двама души (заедно с атентатора). След това у ранения полицай били установени признаци на живот и сега той е в реанимация, предава БТА.

Според източници от местните правоохранителни органи жената камикадзе, която шофирала колата, по предварителни данни, била изчезнала преди няколко дни жителка на Махачкала.

В началото на седмицата в града беше извършен още един терористичен акт. На 20 май пред сградата на регионалното управление на Федералната служба на съдебните пристави бяха взривани две коли, при коото бяха ранени двама полицаи и двама пристави, както и около 50 цивилни граждани.