Звучен шамар за волейболистите: 0:3 срещу Италия
Звучен шамар за волейболистите: 0:3 срещу Италия / netinfo
България загуби с 0:3 гейма двубоя срещу Италия от олимпийския турнир по волейбол. Срещата бе директен сблъсък за второто място в група А, което ще бъде заето от „скуадра адзура”. Българският тим пък остава на трета позиция и ще участва в пълния жребий между вторите и третите отбори за ¼-финалите.

Срещата започна добре за българския отбор, който при 4:4 направи 3 поредни точки и в крайна сметка при първото техническо прекъсване резултатът бе 8:6 за „трикольорите”.

След почивката италианците записаха четири безответни точки, за да поведат с 10:8 и да запазят преднината си до втората техническа пауза – 16:14.

До края на гейма „скуадра адзура” контролира напълно събитията на паркета и затвори частта при 25:20.

Вторият гейм започна точка за точка, но първото прекъсване дойде отново в наша полза – при 8:7. Схемата от първата част се повтори и италианците поведоха с цели 4 точки – 16:12.

Алексиев и Казийски върнаха България в мача с три последователни точки, но въпреки това геймът отиде в сметка геймът бе спечелен отново от Италия с 25:21.

Третият гейм не се различаваше като отново България имаше преднина от точка при 8:7, а Италия повече с 4 точки на втората техническа пауза – 16:12. Преднината на „скуадрата” продължи да нараства и геймът завърши при 25:16.

Така България вече има 2 победи и 2 загуби в група А и ще завърши на трето място, зад САЩ и Италия. Последният двубой от груповата фаза е в понеделник с Венецуела.