Вуцов: Искам от Литекс Ивелин Попов и Пламен Николов, може и на бартер
Вуцов: Искам от Литекс Ивелин Попов и Пламен Николов, може и на бартер / netinfo
Старши треньорът на Левски Вили Вуцов отвърна в негов стил на непрекъснатите в последно време писания, че от Литекс искат Зе Соарес и Миро Иванов.

„Четох пак, че искат Зе Соарес и Миро Иванов, заяви раздразнен Вуцов. Ако Ивелин Попов и Пламен Николов са свободни, може да ги разменим. Някакъв такъв бартер може да стане. Заболя ме главата да отговарям на едно и също нещо. Как Литекс, как тоя-оня искали нашите играчи. Сигурно ги искат, но до този момент черно на бяло никъде няма нищо. Ако някой някъде в индивидуални разговори подсказва или ви казва на вас журналистите, до нас не достига нищо. До колкото знам в офиса на клуба имаше 4-5 официални запитвания за наши играчи и то само от чужбина.”

Вуцов е очаквал от отбора да покаже 15-20 % от потенциала си срещу Спартак Плевен. „Като индивидуални качества имаме много добри футболисти, сигурен е Вили. Имат мисленето на силни играчи. Само отборното мислене е далеч от това, което смятам, че трябва да бъдем. Нормално е с оглед на работата, която свършихме досега. Малко работа с топка. Чисто тактически тренировки дотук - никакви. Старанието и желанието за игра беше добро. Резултатът не ме интересува. Най-важното е да виждам отбора оттук-нататък да вдига нивото си във всеки следващ мач. Независимо дали ще е с един процент, два, пет или повече процента. Някъде за началото на първенството да стигнем до 80 % от потенциала на тима. И преди мачовете за Лигата да бъдем до почти оптималния вариант.”

Вили обясни и енергията, с която ръководеше отбора в тази първа контрола. Той счита, че е нормално да вложи много нерви, ако не - трябвало да си седи в къщи. Той е дошъл да работи: „За Левски ще работя с повече енергия. Заслужава си. Има смисъл да се работи.”

Треньорът не пожела да направи индивидуални оценки на играчите. За него е нормално на този етап на по-високите и здрави футболисти да им е по-трудно. По- малките, по-дребните и по-пъргавите са далеч в по-добро състояние. Той очаква до средата на лагера в Австрия да са изравнени възможностите на играчите. „За себе си видях двама-трима от новите, които бяха изключително добри, разкри Вили. И то от тези,които малко хора очакваха. След първата контрола няма да освобождавам никой. Ще дам на всички равен шанс. С оглед на многото защитници може един от тях да бъде преотстъпен. Всички други на този етап остават. Аз не смятам да се разделяме.”