Вили Вуцов: Ако подценим БАТЕ ще катастрофираме
Вили Вуцов: Ако подценим БАТЕ ще катастрофираме / netinfo
Старши треньорът на Левски Велислав Вуцов даде специална пресконференция, след като се прибра от Беларус, където наблюдава срещата-реванш между БАТЕ Борисов и Андерлехт. Според Вуцов тимът от Борисов е много сериозен и едно подценяване би било фатално за „сините”.

„Хубавото е, че можах да видя мача и видях неща, които ми дават насоки как да проведем срещата с БАТЕ”, заяви Вуцов. „Андерлехт си бяха направили труда и проведоха много по-добре втория мач, бяха понатиснали слабите страни на противника. Мачът висеше на косъм, бе абсолютно равностоен, с малко положения”.

„БАТЕ не създаде чисти положения, пробваха доста удари от далечно разстояние. Вкараха цели 4 гола, което показва, че това е един ефективен отбор. Двата отбора бяха абсолютно равностойни”, продължи анализа си специалистът.

„Едно е сигурно - ако подходим несериозно, с 1% подценяване, ще катастрофираме. Много добър, хитър и организиран отбор, който е готов да хапе. Неслучайно ухапаха и Андерлехт”.

„Предстои ни тежък мач, може би най-тежкият по простата причина, че всички очакват победа. Мога да кажа, че сме фаворити, но в никакъв случай не трябва да се смята, че това е един лек мач. Аз съм респектиран от съперника, ще се опитам да обясня и на играчите след мача в събота. Надявам се нашият 12-ти играч, публиката да не подцени мача и да ни подкрепя напълно”.

„Мисля, че изцяло нещата ще стоят в наши ръце. Ние ще сме отборът, който ще покаже накъде ще тръгне мача. Ако проведем мача по начина, по който предполагам, съм сигурен, че ще успеем”, изрази увереността си Вуцов.

„Не съм на мнение, че БАТЕ е слаб отбор. Заслужиха си победата над Андерлехт, през цялото време ситуацията бе в тяхна полза. Шансът е един и същ. Ако беше Барселона щеше да бъде същото. Сега наистина може би е по-голям шансът”.

Бившият треньор на Калиакра призна, че няма да бъдат картотекирани нови футболисти и в двубоите с БАТЕ участие ще вземат наличните футболисти.

„Лошото е, че проблемите се увеличават. Мартин Димов е в много лошо състояние, претърпя доста тежка операция. Дай Боже Мартин бързо да се възстанови. Това е едно младо момче, което с всеки изминал ден ставаше по-добър и се приближаваше към първия отбор. Боби Илиев също има едно разтежение, което няма да му даде възможност да играе поне в първия мач”, коментира контузиите наставникът на „сините”.