Треньор на Ливърпул поема японския Джеф Юнайтед
Треньор на Ливърпул поема японския Джеф Юнайтед / netinfo
Асистентът на Рафаел Бенитес в Ливърпул Алекс Милър може да поеме закъсалия японски Джеф Юнайтед, съобщават световните агенции.

„Изготвили сме списък с кандидати и се надяваме по-късно днес или утре да можем да обявим името на новия треньор. Милър е един от тях. През уикенда имаме мач и именно поради тази причина искаме да имаме нов наставник възможно най-скоро. Ще имам повече подробности в следващите два дена”, коментираха от тима от Чиба.

Според информации в японските медии от клуба са готови да предложат на опитния специалист годишна заплата в размер на 500000 паунда. През седмицата от треньорския пост в отбора бе уволнен хърватинът Йосип Кузе.

В момента състава на Джеф Юнайтед, където преди време игра българинът Илиян Стоянов, заема последното място в местното първенство, а в последните 11 мача няма записана нито една победа.

58-годишният Алекс Милър започва работа в Ливърпул през 1999 година като скаут при мениджъра Жерар Улие. При пристигането на Рафа Бенитес през 2004 година Милър става част от треньорския щаб на първия отбор на „червените”. Работил е още в отборите на Рейнджърс, Сейнт Мирън, Хибърниън и Абърдийн.