Топузаков: Левски заслужава кредит на доверие
Топузаков: Левски заслужава кредит на доверие / netinfo
Бившият капитан на Левски Елин Топузаков призна в интервю за Гонг, че следи изкъсо това, което се случва със „сините”. „Гледах репортажи от последните мачове, защото по същото време и ние имахме мачове. Иначе следя всичко и смятам, че на този нов отбор му трябва време. Пожелавам им победи и успехи. Трябва да се даде време, кредит и доверие, както на ръководството, така и на треньорите”, коментира любимецът на сектор Б.

Вчера защитникът на Апоел Тел Авив вкара първия си гол в израелското първенство при победата на неговия състав с 3:2 над Бней Йехуда.

Топузаков уточни, че попадението е станало факт след асистенция на другия българин в отбора Димитър Телкийски.

„Надявам се да продължаваме така, защото борбата за оцеляване е много интересна. 5-6 отбора сме в границите на четири точки. Тази победа не ни помогна кой знае колко, защото всичките ни конкуренти спечелиха своите мачове. Надявам се да продължаваме така и в следващите двубой”, продължи Елин Топузаков.

„Хубаво е, че се класирахме на четвъртфинал за Купата на Израел. Ние сме носители на трофея за последните две години и това също ни е цел. Другите отбори, които водят битка за спасение отпаднаха и за нас програмата ще е малко по-натоварена. Надявам се да имаме успехи и на двата фронта”, отбеляза още централният бранител.

„Не си сменихме фланелките със Седрик Бардон, защото тук в Израел няма такава традиция. Поговорихме с него, даже и по време на мача. Мисля, че неговият отбор ще изпадне със сигурност. Апоел искаше да го вземе, но не се получи, а Седрик щеше да ни е много полезен. Ако не изпаднем може да дойде при нас, защото е много добър футболист. В Израел му се обръща много голямо внимание, вестниците често пишат за Седрик Бардон”, допълни доскорошният ас на Левски.

Елин Топузаков си припомни, че на днешната дата преди две години Левски победи Удинезе и се класира на четвъртфинал в турнира за Купата на УЕФА. „Това е нещо незабравимо и неописуемо. Бяхме напълно доволни от обрата, който постигнахме. Стадионът беше пълен и цареше еуфория. Може да си спомняме за това с носталгия. Тези неща са минали, а във футбола трябва да се доказваш всеки ден”, завърши Топчо интервюто си за Гонг.