Сърбите: Трябва да сме сериозни в евроквалификациите
Сърбите: Трябва да сме сериозни в евроквалификациите / netinfo
Един от основните играчи на новия шампион на Испания ТАУ Керамика сърбинът Игор Ракочевич вярва, че националният тим на неговата страна може да стигне до медалите на Евро 2008 по баскетбол в Полша. Сърбия е в компанията на България, Италия, Унгария и Финландия в групата от квалификациите, а срещите ще се играят това лято.

„Имаме страхотни състезатели, качествени млади попълнения, които миналата година триумфираха в Европа, така че съм убеден, че можем да стигнем до медалите в Полша”, коментира Ракочевич пред медиите в родината си. „Трябва да подходим максимално сериозно към квалификациите, защото на Сърбия просто и е необходимо да играе на Европейското”, добавя баскетболистът.

- В последните години за Сърбия беше голям проблем отказът на някои състезатели да играят за националния отбор. Защо ставаше така?

- „Ами, не знам. Всеки си е имал свои причини… Ще видим какво ще стане това лято.

- Да не би да се окаже, че на някои от звездите им е под нивото да играят в евроквалификации?

- Не знам какво мислят другите, но на мен не ми е под нивото да играя за своята родина и винаги ще съм на разположение.”

България с треньора Пини Гершон начело ще се изправи срещу позагубилата своето величие в баскетболна Европа Сърбия водена от легендата Душан Ивкович на 3-ти септември като гост и на 20-ти като домакин в евроквалификациите.