Стефка: „Огромно е признанието за бъдеш в залата на славата на ИААФ”
Стефка: „Огромно е признанието за бъдеш в залата на славата на ИААФ” / netinfo

Председателят на БОК Стефка Костадинова е първият български спортист, който ще намери място в залата на славата на Международната федерация по лека атлетика (ИААФ). Освен на световната рекордьорка в скока на височина (Костадинова е олимпийска и двукратна световна шампионка на открито, като има и пет световни титли в зала), ИААФ ще окаже тази чест на още няколко големи лекоатлети, съобщи БТА. Това са четирикратният световен шампион на открито и петкратен световен шампион в зала в скока на дължина Иван Педросо (Куба), спринтьорите Робърт "Боб" Хейс (САЩ) и Хърбърт Маккинли (Ямайка) и бегачката на дълги разстояния Дерарту Тулу (Етиопия).

Костадинова научи от Дарик радио за поредното си признание. Наскоро тя получи приза на МОК „Жените и спорта” за континента Европа.

„Много съм щастлива. Това е признание към цялата българска лека атлетика, а и задължава. Най-важното е, че България има представител в залата на славата на ИААФ. Научавам от Дарик радио за това признание. Вкъщи съм и нямам интернет заради бурята и градушката. Винаги Дарик радио първо ме е информирало за най-хубавите неща, до сега за лошо не сте го правили. Много съм благодарна и това е огромна чест за мен. Когато спре дъждът в Панчарево, ще отворя в интернет да видя в подробности за какво става въпрос” сподели Костадинова.

На въпрос каква хубава новина иска да чуе през месец август, председателят на БОК си пожела: „Като позитивен човек ще кажа, че към момента България има 75 квоти за Пекин, Дай Боже това да бъде най-солната българска Олимпиада! Както за нашата, така и за другите делегации не чакат много трудни игри. Дано вземем всички най-призови места и да се върнем с пълна кошница медали, дано няма контузии и допинг скандали!”