Рехагел изхвърли Харистеас от националния на Гърция
Рехагел изхвърли Харистеас от националния на Гърция / netinfo
Голмайсторът на Европейското първенство в Португалия през 2004-а година Ангелос Харистеас не беше включен в националния тим на Гърция за мачовете с Унгария и Малта от германския селекционер Ото Рехагел.

Гърците, които защитават титлата си от преди четири години, вече си гарантираха участие на първенството догодина в Австрия и Швейцария.

Рехагел обяви имената само на играещите в чужбина гръцки футболисти, а като най-голяма изненада се приема появата отново на защитника на Апоел (Кипър) Михалис Капсис, който вече е на 33 години.

Германският треньор обяви, че няма намерение да коментира детайлно кой и защо е в повикан или пък защо не е и си запази правото да изпробва няколко варианта на състава, след като Гърция си гарантира на еврофиналите предсрочно.

Останалите легионери в списъка му са Костас Кацуранис (Бенфика), Юркас Сейтаридис (Атлетико Мадрид), Стелиос Янакопулос (Болтън), Йоргос Самарас (Манчестър Сити), Теофанис Гекас (Байер Леверкузен), Янис Аманатидис и Сотирис Кириакос (Айнтрахт Франкфурт).