Порто спечели преждевременно 24-та си титла в Португалия
Порто спечели преждевременно 24-та си титла в Португалия / netinfo
Отборът на Порто спечели 24-та си титла в местното първенство по възможно най-добрия начин за тима. Португалският гранд взе срещата си от 25-я кръг на шампионата с категоричното 6:0 над Ещрела Амадора. Така със своите 63 точки на върха, момчетата на Жесуалдо Ферейра остават недостижими на върха от преследвачите си Бенфика (44 точки и мач по-малко) и Витория Гимараеш (45 точки).

Пет кръга преди края на шампионата Порто започна празниците по повод титлата, а шестте гола на домакините в срещата допълнително вдигна ентусиазма на феновете.

Всичко започна от попадението на Лучо Гонсалес още в 8-та минута, а само четири минути по-късно Тарик Сектиоу направи резултат 2:0. При този резултат двата отбора се оттеглиха на почивката, за да може след това Порто да излезе още по-настоятелен и жаден за успех в мача и титла в първенството.

В 64-та минута Куарешма направи резултата класически, а след него Маурицио от Ещрела Амадора спомогна за резултатния мач, след като си отбеляза автогол. Последните две попадения бяха дело на Бруно Алвеш (76-та) и Лисандро Лопеш (86-та).