Пламен Марков: Не съм малоумен треньор
Пламен Марков: Не съм малоумен треньор / Sofia Photo Agency
Националният селекционер Пламен Марков заяви за Гонг, че не е малоумен, за да пуска в игра футболист, който се оплаква от контузия. Това изказване на Марков дойде по повод коментара на неговия колега от Манчестър Сити, който заяви, че Мартин Петров не е трябвало да играе толкова много в двата мача на българския национален отбор.

„Мартин не е имал никакви оплаквания. По каква логика да не го пускам. Може да питате и футболиста. Мислите ли, че това изобщо е допустимо? По тази логика освободих Вагнер от лагера и не пуснах Димитър Иванков в игра. Знаете, че и един напълно здрав футболист не е застрахован от контузии”, коментира Марков.

Той допълни още, че Мартин Петров не е показвал, че не е здрав. „Може ли да има малоумни треньори, които да пускат контузени играчи. Нали на разбора преди мача първият въпрос е за здравето на футболистите”, каза още Марков.

Националният селекционер разкри, че се е чул с Мартин Петров в петък и се е информирал от него за опасността да има разкъсване на връзките на минискуса. „Той е на преглед в Испания и когато има окончателна диагноза ще ми се обади”, каза Марков.

Относно възможността да напусне националния тим Пламен Марков сподели: „Спекулира се с моите думи след мача. Исках да кажа, че има много време до следващите официални мачове и не можех да отговоря на въпроса кого ще викам. Никога не съм казвал, че ще се оттегля”.