Наталия Линичук: Обещах златен олимпийски медал на президента Ви
Наталия Линичук: Обещах златен олимпийски медал на президента Ви / netinfo
Треньорите на Албена Денкова и Максим Ставийски са останали очаровани от топлото посрещане у нас.

Наталия Линичук и Генадий Карпоносов са известни като студените аристократи в средите на фигурното пързаляне и много странно за тях в България те се отпуснаха и говориха приятелски с медиите и хората в родния ни спорт.

Иначе треньорският тандем по принцип рядко допуска хората близо до себе си, по време на състезания двамата стоят затворени в хотелската си стая, не контактуват с никой, вечерните излизания по барове и ресторанти са табу за тях.

Наталия и Генадий за разлика от руските си колеги и предишния треньор на Албена и Макс-Алексей Горшков, са върли врагове на гуляите и шумните коктейли и събирания.

„Тежкарите” - това е прозвището, което често използват за двамата.

Иначе двамата от години желаеха да работят с българската танцова двойка, но съдбата ги събра след Световното в Москва, когато Горшков буквално спазари танцовата ни двойка за обидното 5-място в полза на руската школа.

Линичук и Карпоносов смятат, че у нас трябва на първо място да се погрижим за базата, ако искаме да търсим ефект от двукратната световна титла на Денкова и Ставийски.

„Без пари не става.”-лаконичен бе Карпоносов за Гонг. Той посъветва българските медии да се погрижат за ПР на спортна ни, защото това би било от полза пред властта.

Генадий и Наталия бяха впечатлени от президента Георги Първанов и от срещата с Весела Лечева.

Най-трудният момент в работата им с Албена и Макс според Линичук бил този, в който разбрали че Денкова е вече президент на БФК.

Още спортни новини в Gong.bg