Младежите правят равен срешу 10 от Амкар
Младежите правят равен срешу 10 от Амкар / netinfo
Младежкият национален отбор на България завърши 1:1 в контролна среща срещу Амкар Перм, играна на комплекса Царско Село.

Двубоят се игра в две части по 30 минути като наставникът на „трикольорите” Александър Станков изпробва всичките си налични футболисти.

За Амкар пък като резерви се появиха българите Георги Пеев и Мартин Кушев.

Още в 12-тата минута Николай Димитров бе повален в наказателното поле от Солдевиля и съдията в този мач Николай Йорданов отсъди дузпа, превърната в гол от Ивелин Попов. Капитанът на младежите пропусна при удара от бялата точка, но при добавката бе безпощаден.

Минута по-късно титулярният вратар Николай Михайлов получи контузия след сблъсък със Секимич и се наложи да влезе стража на Хасково Илия Николов.

В 19-тата минута Гришин вкара изравнителното попадения. Нападателят бе оставен непокрит в полето на нашите и след центриране от корнер вкара топката с глава във вратата на българите.

В края на полувремето се случи и най-любопитния момент в срещата. Само за две минути играчът на гостите Ахмедянов получи два жълти картона за груби влизания срещу български национали и така бе принуден да напусне терена. Гостите поискаха да вкарат нов играч на мястото на изгонения, но селекционерът на младежите Александър Станков категорично отказа.

През втората част се извършиха редица смени, които накъсаха играта. Единствените по-сериозни положения бяха удар на Гаал, спасен акробатично от Илия Николов и шут на Ивелин Попов, който се отби в тяло на руски състезател.