Мидълзбро отнесе Болтън, Бербатов не помогна на Тотнъм
Мидълзбро отнесе Болтън, Бербатов не помогна на Тотнъм / netinfo

Мидълзбро срази Болтън с 5:1 на "Ривърсайд стейдиъм" в най-резултатния до момента мач от поредния кръг на английската Висша лига. Головата сметка за Боро откри халфът на Болтън Гари Спийд, който си отбеляза автогол след центриране в наказателното поле на гостите в 5-та минута. До почивката точни за домакините бяха още Абел Шавие в 9-та, Марк Видука в 22-та иСтюарт Даунинг в 42-та минута.Почетното попадение за Болтън бе дело на Кевин Нолан, който прониза мрежата на домакините с изстрел от 20-ина метра в 24-та минута. Крайното 5:1 оформи отново Видука 7 минути преди края на редовното време. Диуф от гостите бе изгонен в средата на второто полувреме за реплика към съдията.

Без Стилиян Петров в редиците си, Астън Вила прекъсна серията си от 11 мача без победа, катонадигра опашкаря Уотфорд с 2:0. Домакините се мъчиха 85 минути да пробият отбраната на "стършелите", когато Гавин Маън отби удар на Маккани топката влетя в мрежата. В даденото от съдията продължение Агбонлахор отбеляза за 2:0.Милан Барош се отличи с няколко пропуска през първото полувреме.

С Димитър Бербатов на върха на атаката, Тотнъм измъкна равенство като гост на Фулъм. Влезлият като резерва Винченцо Монтела даде преднина на домакините в 82-та минута след дузпа отсъдена за игра с ръка на защитника на "шпорите" Майкъл Доусън. Пет минути по-късно Паскал Шимбонда донесе точката за момчетата на Мартин Йол след разбъркване в наказателното поле на Фулъм. Домакините играха близо 40 минути с човек по-малко, след като Хелгусон бе отстранен за втори жълт картон.

Първият гол на Амди Файе във Висшата лига донесе ценни три точки за Чарлтън при гостуването им на Портсмут. Радостин Кишишев влезе резерва за гостите в 82-та минута. Файе беше точен в 78-та минута с техничен удар от средата на наказателното поле. Това е първа победа като гост за "адикс" от октомври 2005 насам. По ирония на съдбата последната им победа далеч от къщи бе също на "Фратън Парк".

Нюкасъл и Уест Хям завършиха при резултат 2:2. "Чуковете" поведоха с 0:2 с голове на Карлтън Коул в 17-та и Марлън Хеърууд в 21-та минута. Джеймс Милнър намали в 45-та, а Нолберто Солано, който направи може би най-добрия си мач от началото на сезона за "свраките" донесе точката за домакините в 51-та минута.

В двубоя на новаците Рединг се наложи над Шефилд Юнайтед с 3:1. Шейн Лонг бе точен за домакините в 44-та минута, за да се оттеглят на почивката с аванс от един гол. Улисес Де Ла Круз и Стивън Хънт увеличиха преднината на домакините на 3:0. За гостите се разписа Кристиан Наде в 75-та минута. Ветеранът Кийт Гилеспи се задържа само 10 секунди на терена, след като бе изгонен веднага след като замени Гиъри за груба проява. Мениджърт на "остриетата" Нийл Уорнок и треньорът на Рединг Уоли Даунс също бяха изпратени да наблюдават мача от трибуните, след като се спречкаха веднага след инцидента.