Леброн Джеймс класира Кливланд на полуфинал на изток
Леброн Джеймс класира Кливланд на полуфинал на изток / netinfo
Кливланд надигра категорично като гост Вашингтон със 105:88, с което спечели с 4:2 победи серията си от Източната конференция на Националната баскетболна асоциация на САЩ (НБА).

Звездата на гостите Леброн Джеймс записа трипъл-дабъл с 27 точки, 13 борби и 13 асистенции за победата.

Кливланд изоставаше само в края на първата четвъртина с четири точки, които обаче бяха заличени от Джеймс и Уоли Шчербяк, който пък записа 26 точки. Най-резултатен за домакините бе Антън Джеймисън с 23 точки.

Във втория мач от НБА за вечерта, Атланта победи Бостън със 103:100 в изключително напрегнат двубой, който остави серията да бъде решена от седми мач след 3:3 досега.

Трите точки на Джо Джонсън минута и седем секунди преди последната сирена дадоха пет точки преднина на Хоукс. Отново Джонсън 10 секунди преди края отбеляза две свободни хвърляния за 102:98. Малко преди това Джеймс Поузи отбеляза три точки, за да даде преднина на Селтикс.

Въпреки, че постигнаха най-добрия актив от победи в НБА през редовния сезон, играчите на Бостън загубиха на три пъти в Атланта. В решаващия мач в неделя обаче Селтикс са домакини.

Страхотното постижение от 40 точки пък записа Трейси Макгрейди, но това не помогна на отбора му Хюстън, който претърпя загуба с 91:113 от Юта и след 2:4 в серията се прости с плейофите в НБА.

Точките на Макгрейди са около 45 процента от тези на отбора, а десетте му борби са 1/4 от общите. Това обаче остана в сянката на слабата игра на съотборниците му, които позволиха резултат от 11:27 в третата четвъртина, когато на практика загубиха мача.

Най-резултатен за Джаз бе Дерон Уилямс с 25 точки и 9 асистенции, а Мехмед Йокур добави 19 точки и 13 борби.