Лазаров: Тревожа се за националния, трябва да се вземем в ръце
Лазаров: Тревожа се за националния, трябва да се вземем в ръце / netinfo
Президентът на Българската федерация по волейбол инж.Данчо Лазаров изрази пред Гонг своето безпокойство относно състоянието на националните ни играчи, участници в родната Суперлига.

„Тревожа се за състоянието не само на Алексиев и Ананиев, не е добро състоянието и на другите, които участват в родното първенство. Те са пред очите ни и ги виждаме. Това е много тревожен момент и трябва да се вземат веднага мерки от селекционера. Ще се постараем да ги съберем по-рано, но възможно най-ранната дата е 1 май. Много е важно те да проявят професионализъм, да се концентрират в подготовката си, защото на никого не е гарантирано мястото в националния отбор! Трябва да си направят много сериозно изводи не само Алексиев и Ананиев, а абсолютно всички, които играят в Суперлигата”, категоричен бе Лазаров.

„Ники Николов си подобрява формата, Салпаров е в добро състояние, но съвсем не в това, което трябва. Свикнали сме да ги виждаме и очакваме от тях. Необходима е сериозна концентрация и проява на професионализъм на всички национали играчи от разширените състави, защото не е толкова важно дали ще попаднат в състава на националния отбор, тревожното е това, че ще бъдем много затруднени при селекцията, която трябва да направим за отговорните мачове, които ни предстоят.”

„ Този шампионат бе сериозна проверка за състоянието им и ни даде важен сигнал! Мартин Стоев мисли същото, ние споделяме тези неща. Това не е от вчера, не случайно националите в България минаха специални контролни прегледи при доц. Карабиберов. Науката показа, че не се готови! Това е тревогата. Положението е много сериозно! Касае се за българския волейбол, не за Левски, Лукойл или други. Трябва да се вземем в ръце и наистина да покажем добри игри оттук насетне, за да можем да постигнем едно достойно класиране в другите състезания, които ни предстоят”.

Босът на най-успешния ни колективен спорт коментира класирането на ЦСКА за финал в първенството, чийто дати са 17-18, 21-22 и 25 април:

„В полуфиналните плейофи победи по-добрият! ЦСКА стигна до финал по убедителен начин. Червените си заслужиха правота да играят в мача за титлата. Доста неща не достигнаха на Левски да отстрани ЦСКА. Отборът като игра не изглежда добре, а и двама основни състезатели въобще не са готови за участие на финалите – Тодор Алексиев и особено Методи Ананиев. От друга страна ЦСКА има много мощен нападател, който много рядко греши – Филип Майо. Селекцията на ЦСКА за този сезон заслужава поздравление! Финалът, който ни очаква, независимо дали ще бъде с Лукойл Нефтохимик или Марек Юнион Ивкони ще бъде наистина достоен финал на този шампионат”.

Данчо Лазаров не пропусна да даде мнението си и за класирането на Левски Сиконко на четвърто място този сезон в България:

„Левски Сиконко завършва на четвърто място в първенството, защото целта на плейофите е да бъде излъчен само шампионът. Сините имат своите шансове за Купата на България (29, 30 април и 1 май във Варна), ако успеят състезателите да се концентрират. Най-важното е да защитят името си – своето и това на клуба. Предстои им напрегната работа, трябва максимална концентрация”.