Краят на сагата: Бербатов спазарен, чакат го за прегледи и подпис
Краят на сагата: Бербатов спазарен, чакат го за прегледи и подпис / netinfo
Тотнъм е приел предложението на Манчестър Юнайтед за Димитър Бербатов за 25 милиона паунда, твърдят най-големите английски издания днес. На базата на шампионите в Карингтън вече очакват нападателя за медицински изследвания, след които трябва да се договорят личните му условия и да се финализира контрактът.

Самият Бербатов очаква да стане футболист на Юнайтед в следващите 48 часа, съобщи „Сън”, цитирайки съотборници на българина в Тотнъм, пред които той е признал, че напуска „Уайт Харт Лейн” и заминава на Север.

„Дейли Мейл” твърди, че българинът е тръгнал към Манчестър веднага, след като от Тотнъм са дали зелена светлина на трансфера. На Бербатов ще бъде предложен четиригодишен договор, като заплатата му ще е около 80000 паунда на седмица. В Юнайтед се надяват всичко да приключи до петък, за да може Бербо да се включи в снимката на отбора за сезон 2008/2009. Разбира се, той ще е на линия и за първия мач от Премиършип срещу Нюкасъл в неделя.

Ако българският национал приеме личните си условия, то мениджърът на тима сър Алекс Фъргюсън ще осъществи мечтата си да събере в един състав Бербатов, Тевес, Рууни и Роналдо.

Най-ироничното обаче е, че днес бордът на директорите на Висшата лига ще се събере, за да разгледа оплакването на Тотнъм от неравомерното домогване на Ман Юн към Бербатов. Почти сигурно обаче, особено с днешното развитие на нещата, Лигата ще обяви жалбата за неоснователна.