Карамаринов: Турнирът Академик ще е силен, чакаме решението за Ваня и Венелина
Карамаринов: Турнирът Академик ще е силен, чакаме решението за Ваня и Венелина / netinfo
Макар и без най-изявените ни състезатели, 33-то издание на международния турнир по лека атлетика „Академик” ще събере над 200 представители от 6 страни. Надпреварата ще се проведе тази събота в зала „Фестивална” и се осъществява благодарение на съвместните усилия на федерацията ни по лека атлетика, ОСК Академик и лекоатлетически клуб Академик.

„Очаквам да видя нивото на състезателите. Ръководството на зала „Фестивална” прави всичко възможно да се чувстваме добре при наличните условия. Настилката е на повече от 40 години – стара и износена”, коментира президентът на лекоатлетическата ни централа Добри Карамаринов.

Сред участниците на турнира ще са Десислав Гунев, едни от най-добрите сръбски спринтьори Марко Янкович, Николай Атанасов, Петър Дачев, Атанас Русенов, Момчел Караилиев, Георги Иванов, Марин Минчев, Сава Тодоров, Моника Гачевска, Габриела Лалева и други. За победителите ще има купа, но и изненади, които организаторите пазят в тайна. Състезанието ще включва 9 мъжки и 6 женски дисциплини.

Председателят на ОСК Академик Ваньо Найденов пък заяви, че след 10-ти февруари предстои среща с премиера Сергей Станишев, на която да се обсъди бъдещето на студентския спорт и базата, която се използва. Също така скоро ще станат известни и някои световноизвестни фирми, които ще инвестират в леката атлетика.

Президентът на федерацията ни Добри Карамаринов заяви по повод обвиненията на треньора Георги Димитров, че решение по случая с уличените в употреба на допинг българки се чака до 31-ви януари, но централата ни е направила всичко възможно, за да ги защити.