Ивелин Попов: Да бъда капитан бе една от мечтите ми
Ивелин Попов: Да бъда капитан бе една от мечтите ми / Снимка: Официален сайт на Литекс
„Капитанската лента на отбор като Литекс тежи. Но аз ще се постарая да защитя доверието на треньора и ръководството”, заяви специално за Гонг новият капитан на „оранжевите” Ивелин Попов.

„Мисля, че тя ще ми даде нов импулс в кариерата. За мен да бъда капитан на Литекс е голяма отговорност. Изпитвам и удоволствие, защото аз дойдох в този клуб като юноша, преди три години. А сега вече нося лентата, която са слагали големи имена във футбола в България. Това беше една от мечтите ми”, добави юношата на Левски.

„Както в началото на всеки лагер, е трудно. Но по-добре сега да е така, а да ни бъде лесно в мачовете от шампионата и в турнира за Купата на УЕФА. Събрали сме се тук да тренираме, да учим това, което ни показва треньорът и да го усъвършенстваме”, каза още българският национал.

Според Попето идеите на Станимир Стоилов са доста модерни. „Показва ни много нови неща, които са изключително важни. Липсваше ни да вкараме в действие главите си. Иначе да бягаме и да се борим можем. Стоилов се стреми да промени мисленето ни. Но разбира се ни трябва време. С малки крачки, постепенно ще направим голямата крачка”, убеден е халфът и добави: „Наистина сме млади, но сме амбициозни и нахъсани за победи и успехи. Много добре ни се отрази спечелването на Купата на България. Всички искаме да печелим още трофеи.”

По повод непрестанните слухове за негов трансфер в чужбина капитанът на ловчанлии бе категоричен: „Лично аз не знам за мой трансфер в чужбина. Всичко е в ръцете на ръководството. Аз слушам и изпълнявам. Нека да направят това, което е най-добре за мен. Според мен най-важното е да върнем публиката на стадиона в Ловеч. И да го направим с победи и хубав футбол.”

Попов отказа да коментира ситуацията в основните конкуренти на Литекс за шампионската титла в България: „Какво става в другите отбори не ме интересува. Дали ЦСКА има проблеми също. Те си имат ръководство, нека то ги решава. Мен ме интересува Литекс – да направим хубава подготовка и да изчистим всичко до мача с „армейците” за Суперкупата”, завърши Ивелин.