Илиян Стоянов: Другите трябва да се съобразяват с волейболистите ни
Илиян Стоянов: Другите трябва да се съобразяват с волейболистите ни / netinfo

Илиян Стоянов заведе 9-месечния си син, съпругата си Ивета и приятели на мача България – Австралия за Световната купа в Окаяма.

Бившият футболист на Левски и националния отбор, сега играч на японския Хирошима купи билети за двубоя с кенгурата месец по-рано, а днес пътува с влака-стрела „шинкансена”, за да се чуе в зала „Момотаро” и „Българи, юнаци!”

„Беше доста приятно. Бяхме малко българи в залата. Момчетата победиха лесно и играха като фаворити, затова съм още по-радостен. Хубаво е да се подкрепяме с „Българи, юнаци!”. Добре, че съм близо до Окаяма. Пътувахме 40 минути с „шинкансена” - бързия влак. Бяхме 6 човека и синът ми – седем. И малкия викаше. При първото „Българи, юнаци!” се уплаши малко, но след това бе добре. Интересно му беше”, сподели за Гонг футболистът.

„След мача се видях, говорих и се снимахме с познатите ми Владо Николов и Пламен Константинов. С Владо се познаваме добре от миналата година, когато играеше тук в Япония. С другите момчета се знаем по физиономия, но не сме чак големи приятели. Исках да се видим за повече, но те отидоха на възстановяване и ние се прибрахме в Хирошима, където отпразнувахме на вечеря победата. Надявам се да продължим да побеждаваме”, каза още от Япония Илиян Стоянов.

„Ние сме водеща сила в световния волейбол и другите трябва да се съобразяват с нас. Дано да бием и занапред и да се класираме за Олимпиадата в Пекин. Тежко ще бъде срещу Русия и Аржентина, но ние можем. Имаме много добър отбор”, сподели още Илиян Стоянов за Гонг и демонстрира отлични познания за волейбола и следващите съперници на националите ни за Световната купа.