Илиана Раева:Ансамбълът ни дано счупи каръка в Пекин
Илиана Раева:Ансамбълът ни дано счупи каръка в Пекин / netinfo
Главният треньор на националните ни отбори по художествена гимнастика Илиана Раева смята, че сегашният ни ансамбъл е по-добре подготвен от този, който взе бронз на игрите в Атина преди четири години.

„Тогава имахме най-талантливия тим в света по мнение на чуждестранните специалисти. Ансамбълът ни преди игрите в Атина обираше златните и сребърни медали, но точно преди Олимпиадата в Гърция подготовката се срина. Отборът сега е по-добре подготвен физически, но пък през годината на четирите големи състезания момичетата оставаха 4-ти. Дано в Пекин счупим каръка.”-казва Илиана Раева и поясни, че с грациите се работи и психически за да бъдат устойчиви на напрежението в Китай.

До 10-ти август гимнастичките на треньорите Адриана Дунавска и Мариела Пашалиева заедно със Симона Пейчева ще бъдат на лагер във Варна. Отборът лети за Пекин на 12-ти август.

„От турнира за Световната купа във Варна се видя, че имаме хубави композиции, но трябва да изчистим малките грешки. Точно те биха ни разделили от медал в Пекин. За индивидуалното състезание, където ще ни представят Симона Пейчева и Елизабет Пайсиева не сме конкурентни за отличията, но Ви обещавам, че и двете ще се представят достойно.”-допълни от залата на стадион Раковски Илиана Раева, която работи с Пайсиева.

Междувременно в залата на Герена медалистките от последната Олимпиада в Атина тренират за завръщането си международната сцена, тъй като след Пекин повечето от грациите в сегашния ансамбъл ще прекратят състезателна кариера. Дрийм тима е във уникална форма и дори ще бъде на морски лагер по време игрите в Китай.

Художествената ни гимнастика бавно тръгва нагоре, като изчистването на старите грешки вече е факт. Въпросът е дали времето до Пекин ще ни стигне за така мечтания пореден олимпийски медал? Чиста игра, самочувствие и красиви усмивки със сигурност ще пленят публиката, а съдиите надяваме се да се вслушат в собствената си съвест. Ако имат такава?!

Допълнителен късмет на момичетата от ансамбъла може да донесе и фактът, че треньорът Адриана Дунавска е олимпийска сребърна медалистка от Сеул ’88. Тя знае как се печели медал на най-големия спортен форум и със сигурност ще зареди с положителна енергия своите възпитанички.