Хора на Гонг срещу футболисти в атрактивна битка
Хора на Гонг срещу футболисти в атрактивна битка / netinfo
Хора на Гонг ще премерят сили срещу действащи пловдивски футболисти, играещи в „А” група в атрактивен сблъсък по човешки джаги, който ще се проведе на 1 юни на паркинга на магазин „Мосю Бриколаж” под тепетата.

Сблъсъкът ще включва спортни журналисти и от останалите медии, както и деца, които ще празнуват своя ден. Интересната надпревара ще започне в 10:30 часа в неделя, а главен съдия на мачовете ще бъде кметът на Район „Източен” в Пловдив Иван Тотев.

Професионалните футболисти, ще изпробват една нова форма на известната игра и са амбицирани да докажат, че са добри и в джагите. Повечето от тях в свободното си време често играят „футбол на маса”, така че като изключим размерите на играта, няма какво друго да ги изненада.

Отборите ще са сформирани от 5 човека, всяко полувреме ще е с продължителност 15 минути.

Човешките джаги са уголемен модел на популярната игра на джаги, вместо миниатюрните фигури на футболисти към алуминиевите лостове са здраво завързани истински играчи, чиито движения са ограничени само по продължение на прътовете.

През целия ден за децата безплатно ще работи мини увеселителен парк с голям надуваем замък и игрище за човешки джаги. За всички тях ще има много бонбони и балони, осигурени от организаторите Район „Източен” на Община Пловдив, Българското национално Дарик радио и магазин „Мосю Бриколаж”.