Холандците се събраха за евромачовете с България и Албания
Холандците се събраха за евромачовете с България и Албания / netinfo
Футболистите от националния отбор на Холандия се събраха на лагер в Ноордвайк за предстоящите европейски квалификации от група G. „Оранжевите” приемат България на 8-и септември в Амстердам, а четири дни по-късно гостуват на Албания в Тирана.

В лагера на „лалетата” се завърна Андре Оойер. 33-годишният ветеран пропусна последните четири месеца от изминалия сезон заради контузия. Както е известно, защитникът, който има 29 мача и 2 гола с националната фланелка, счупи фибулата на крака си и скъса връзки в глезена по време на мача между Блекбърн и Манчестър Сити от Висшата лига на Англия на 20-и януари. Оойер е напълно възстановен от контузията и вече участва в 7 мача на „синьо-белите”.

„Надявам се да играя. Мисля, че мога да бъда полезен. Познавам играта на Димитър Бербатов, който е най-опасният нападател на България”, каза бранителят на Роувърс.

В лагера на Холандия могат да бъдат доволни и от формата на Уесли Снайдер, който вкара 3 гола за новия си отбор Реал Мадрид в първите два кръга от испанското първенство. „Не мога да се оплаквам от началото на сезона. Играя добре в Реал. Разбирам се отлично с Рууд ван Нистелрой. Надявам се да запазим нашето успешно партньорство и в националния отбор”, заяви Снайдер.

Под въпрос за мачовете с България и Албания е Рафеал ван дер Ваарт. Капитанът на Хамбургер страда от контузия в прасеца, която получи по време на срещата реванш от турнира за Купата на УЕФА. Неговата липса обаче няма да бъде голям проблем за Ван Бастен, тъй като Снайдер се намира в отлична форма.

Както стана ясно по-рано днес, Дени Ланзаат не попадна в групата за евромачовете. Халфът на Уигън е с фрактура на очната ябълка, получена по време на срещата с Нюкясъл

 

Състав на Холандия за мачовете с България и с Албания:

Вратари: Едвин ван дер Сар (Манчестър Юнайтед), Маартен Стекеленбург (Аякс), Хенк Тимер (Фейенорд)

Защитници: Халид Буларуз (Севиля), Вилфред Бума (Астън Вила), Урби Емануелсон и Джони Хайтинга (Аякс), Кев Ялиенс (АЗ Алкмаар), Йорийс Матайсен (Хамбургер ШФ), Марио Мелхиот (Уигън) и Андре Оойер (Блякбърн)

Полузащитници: Ибрахим Афелай (ПСВ Айндховен), Джовани ван Бронкхорст (Фейенорд), Найджъл де Йонг и Рафаел ван дер Ваарт (Хамбургер ШФ), Дени Ландзаат (Уигън), Кларънс Зеедорф (Милан), Уесли Снайдер (Реал Мадрид) и Деми де Зеув (АЗ Алкмаар)

Нападатели: Райън Бабел и Дирк Кайт (Ливърпул), Клаас-Ян Хунтелаар (Аякс), Рууд ван Нистелрой , Робин ван Перси (Арсенал) и Ян Венегоор оф Хеселинк (Селтик).