Георги Младенов: Мечтите ми се оказаха реалност
Георги Младенов: Мечтите ми се оказаха реалност / netinfo
„Щастлив съм, че моите мечти, които бяха химера за много хора се оказаха реалност и играхме финал”, заяви старши треньорът на сребърния медалист в баскетболното ни първенство Балкан Георги Младенов.

Наставникът коментира и причините за поражението на неговия тим в трите срещи от финалната серия: „Първо – силата на ЛукОйл Академик и второ – самото класиране на финала беше успех и малко или много самото участие на финал успокои момчетата и не мяха мобилизирани напълно. Не смятам, че има отбор в България, който може да застраши ЛукОйл. Познах, че няма да загубят мач до края на първенството. Ако кажа, че съм недоволен ще излъжа. Максималист съм и смятам, че отборът можеше да играе по-добре. Да загубиш от ЛукОйл не е срамно. Доволен съм, че в плейофите бяхме мобилизирани максимално. Поздравявам всички момчета, те заслужаваха този финал, заради всичко, което изтърпяхме. Останахме заедно и никой от тях не каза – аз не мога повече. Успешен сезон наистина. До 10-15 дни трябва да се разбере какво ще става с Балкан. Ние сме отборът, който никой не слагаше в сметките, а играхме финал. Дай Боже отборът да бъде по-силен догодина.”

Малкият син на легендата на родния баскетбол Георги Младенов – Борислав се радваше много на купата на второто място в България и гордо позираше с трофея пред залата в Ботевград.