Ген. Василев: Локо Пд не носи вина за случилото се в Сандански
Ген. Василев: Локо Пд не носи вина за случилото се в Сандански / netinfo

Генерал Васил Василев, който е председател на комисията по феърплей, бе изслушан от Изпъкома на Българския футболен съюз по случая с атаката на фенове на Локо Пловдив срещу такива на ЦСКА в Сандански.

 

„За мен акцията е била предварително планирана и обмислена”, заяви ген. Василев пред журналистите.

 

„Трябва непременно да бъде открит организаторът и подстрекателят на тази акция. Според мен на този етап футболният клуб Локомотив Пловдив не носи вина, като подстрекател за случилото се в Сандански. За мен лошото състояние на стадионите в една от основните причини за инцидентите в българския футбол. Друг проблем е това, че в подобни хулигански групировки участват хора с нисък социален статус. Цената на билетите от 50 стотинки или вход свободен помага за присъствието на такива хора по стадионите. Цените трябва да бъдат много по високи”, коментира още Василев.

 

Запитан за вината на полицията за случилото се в Сандански, генералът каза: „За мен вината в случая е двуяка, след като от полицията не са знаели за организацията, значи че не е проведена необходимата превантивна работа за предварително разкриване на подобни намерения. Според мен няма как в новата наредба на БФС да бъде включен казусът „Сандански”, защото клубовете няма как клубовете да носят отговорност за сбивания извън стадионите”, завърши генерал Василев.