Галиани: Арсенал не иска да се разделя с Адебайор
Галиани: Арсенал не иска да се разделя с Адебайор / netinfo
Вицепрезидентът на Милан Адриано Галиани коментира днес, че ръководството на Арсенал трудно ще позволи на нападателя Емануел Адебайор да премине на „Сан Сиро” през лятото.

Тогоанският голмайстор е топ-цел на росонерите, а за подписа му се бори и тима на Барселона. Според боса на италианците Барселона може да има предимство в борбата за Адебайор, след като „каталунците” обявиха, че ще се разделят със звездите си Роналдиньо и Самуел Ето’о и най-вероятно ще използват парите от трансферите на двамата за привличането именно на футболиста на Арсенал.

Въпреки нарастващите спекулации, Галиани коментира, че към този момент от Арсенал не възнамеряват да се разделят с бившия футболист на Монако.

„Адебайор има договор. По природа винаги съм бил песимист”, сподели Галиани пред официалния сайт на клуба.

„Вижте какво стана миналата година с Реал Мадрид, когато казаха, че Кака вече е техен. Ако клуба не позволи, не може да направиш нищо”, продължи вицепрезидентът на Милан.

„Ако един футболист се намира в края на своя договор едва тогава са важни неговите желания. Ако ли не и клубът, който притежава правата му каже „не”, тогава няма как да се получи. В момента ситуацията е именно такава. Всичко зависи от Арсенал”, каза още Галиани.