ЦСКА отстъпи на Вилем II - 0:1
ЦСКА отстъпи на Вилем II - 0:1 / netinfo
Шампионът на България ЦСКА претърпя първо поражение по време на лятната си подготовка. В третата си контрола това лято и първа на лагера в Холандия „червените” отстъпиха с 0:1 на местния Вилем II.

Единственото попадение в мача падна през първата част и бе дело на Саид Бутахар в 23-ата минута на срещата.

Двубоят на скромното стадионче „Лонга”, който се игра пред близо 1500 човека, започна силно за ЦСКА, но футболистите на Димитър Пенев не успяха да се възползват от разконцентрираните действия на бранителите на домакините.

Първата контрола на „червените” в Ниската земя бе наблюдавана и от спортно техническият директор на клуба Емил Костадинов. Босът на тима пристигна днес в Холандия, като доведе със себе си и Йордан Тодоров, който до този момент не успява да си уреди трансфер в чужбина.

Първата опасност в мача дойде още във втората минута когато Удоджи центрира в наказателното поле, но бразилецът Неи не успя да засече топката във вратата на Вилем II.

В ответната атака за домакините Тонев направи груба грешка в отбрана, което позволи на централния нападател Акгюн пое добре топката, но Тодор Янчев с майсторска намеса предотврати опасността пред Беконо.

Противно на логиката при една от редките си атаки тимът на Вилем успя да излезе напред в резултата. След груба грешка на Иван Иванов, домакините успяха да организират контраатака, в чиято основа бе най-добрия в редиците им Велосо. Халфът навлезе в наказателното поле отляво и успя да намери точно Бутахар, който със силен удар откри резултата.

Само две минути по-късно Демог имаше шанс да удвои преднината на Вилем, но този път Беконо бе на висота и успя да избие в корнер.

Най-доброто положение за ЦСКА дойде в 41-ата минута, когато полузащитникът Маркиньос се озова очи в очи с вратаря на домакините Сенжер, но не успя да го преодолее, стреляйки в тялото му.

Минута преди края на частта бразилският халф на „червените” получи травма и се наложи да бъде заменен принудително на почивката.

През второто полувреме на мача двамата старши треньори направиха редица промени, което повлия на играта заради многобройните прекъсвания.

Една от най-интересите ситуации през второто полувреме бе отказът на Йордан Тодоров да сложи капитанската лента, която му бе връчвана на два пъти.
Първо Тодор Янчев, а след това и Иван Иванов дадоха лентата на бранителя, но в крайна сметка тя се озова на ръката на холандеца Куидо Ланзаат, който завърши мача като капитан на „червените”.

Следващата проверка на шампионите е в петък срещу Камбуур. Мачът започва в 17:00 часа и ще се играе на базата на тима в Остербек.

Съставът на ЦСКА: Беконо, Виданов, Олегов, Иванов, Машадо, Янчев, Зерара, Удожи, Маркиньос,  Тонев, Неи (Велинов, Кючуков, Ланзаат, Събев, Бранеков, Зе Руи, Куртиси, Чипев, Сандански, Петков, Златинов, Тошев, Тодоров)