Черно море бойкотира финала за Купата
Черно море бойкотира финала за Купата / netinfo
Отборът на Черно море заплаши да бойкотира финалния двубой за Купата на България срещу Литекс. Според информацията публукувана на официалния сайт на клуба от щаба на варненци са останали разочаровани от факта, че от Професионалната футболна лига не са разгледали молбата им финалът да не се играе на Националния стадион „Васил Левски”.

Ето и цялото съдържание на декларацията публикувана на официалния сайт на клуба:

„По всичко личи, че очакваният финал за Купата на България по футбол няма да се състои. Само преди няколко дни “Черно море” излезе с декларация, с която поиска Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз да ревизира решението на ПФЛ – финалът на 14 май да се състои на националния стадион “Васил Левски”. Вместо адекватен отговор на исканията, изложени в декларацията, в клуба постъпи запитване от лигата дали да бъдe поканен съдия от чужбина и колко билета ще са необходими за феновете на отбора."

”В отговор на това запитване ръководството на “Черно море” официално честити Купата на България, която може още днес да бъде връчена на “Литекс”. Това става възможно благодарение на администриращата турнира ПФЛ, която явно фаворизира единия от участниците в този втори по значимост турнир за българския футбол. При така стеклите се обстоятелства ПФК “Черно море” не желае да става пречка за това отборът от Ловеч да триумфира с купата и да зарадва многобройните си фенове. На този етап ръководството на “Черно море” смята, че единственото адекватно решение в така създалата се ситуация е отборът да не участва в насрочения за 14 май финален мач на националния стадион “Васил Левски” и да насочи вниманието си изцяло към представянето си в завършващия шампионат.”