Бербатов наказа Андерлехт за 30 минути
Бербатов наказа Андерлехт за 30 минути / netinfo
Димитър Бербатов спаси Тотнъм от провал в мач от група G в турнира за Купата на УЕФА. Капитанът на българския национален отбор отбеляза изравнителния гол в срещата срещу Андерлехт в Брюксел, но не успя да помогне за повече и двубоят завърши наравно 1:1.

Първият съдийски сигнал свари Бербо на резервната скамейка на „шпорите”. Нападателят ни се появи в игра в 59-та минута, заменяйки Роби Кийн. Първото полувреме на мача не успя да зарадва посетителите на стадион „Констант-Ванден-Сток” в белгийската столица, тъй не предложи особено атрактивни ситуации и красив футбол.

Началото на втората част бе подобно на предшестващите 45 минути. Това се промени с появата на Бербатов. В 68-та минута домакините поведоха в резултата – Барт Гоор се възползва перфектно от глупава грешка в защитата на Тотнъм и без проблеми прати топката в мрежата на Пол Робинсън. Българският национал обаче изравни и донесе точка на своя тим с гол от дузпа в 71-та минута. Джърмейн Дженас бе фаулиран от Ван Дам в наказателното поле на Андерлехт и съдията Дамир Скомина от Словения посочи бялата точка, а Бербатов не сгреши и хладнокръвно закова коженото кълбо във вражеската мрежа.

Тотнъм заема първото място в потока със 7 точки и се класира за 1/16-финалите на УЕФА.

В другия мач от групата Хетафе победи с 2:1 като гост Аалборг.