Англия сменя тактиката срещу Хърватия
Англия сменя тактиката срещу Хърватия / netinfo

Селекционерът на Англия Стив Макларън се закани да смени системата на тима си за гостуването на Хърватия днес.

Джейми Карагър и Скот Паркър ще започнат като титуляри, а новата система на островитяните ще е 3-5-2. Защитникът на „Ливърпул” ще заеме мястото на контузения Ледли Кинг, докато Паркър ще смени наказания Стивън Джерард.

Рио Фърдинанд е възстановен и ще заеме мястото си в центъра на отбраната, а по крилата ще действат Ашли Коул и Гари Невил. В атака критикуваният в последно време Уейн Рууни ще си партнира с Питър Крауч. В средата на терена Майкъл Карик и Франк Лампард ще имат възможността да подобрят представянето си, след като разочароваха срещу Македония в събота.

Треньорът Стив Макларън е решил да се откаже от любимата система 4-4-2, с което тимът ще се опитва да подобри 40-годишен рекорд за седем срещи без допуснат гол. "Трябва да има промени. Трябва да намерим различна система. Ако играем с трима в отбрана, тези играчи трябва да са играли в подобен формат. Има много системи, в които играят футболистите в английската Висша лига и аз съм объркан. Несъмнено трябва да сменим тактиката си, заради контузените и заради съперника. За да преминем в следващото ниво трябва да минем през тази ситуация", каза Макларън.

Стивън Джерард, Оуен Харгрийвс, Джо Коул и Аарън Ленън няма да вземат участие в срещата поради различни причини и Макларън ще трябва да промени тотално състава си. "След като изгубихме Ленън, който е много способен играч, ние останахме без четирима от основните ни полузащитници. Но трябва да свършим работата с футболистите, които имаме и съм доволен от тяхната реакция", каза още селекционерът на Англия.