Задържани са 19 души от криминалния контингент
Поредна акция срещу купен вот във Варненско, съобщиха от ОД на МВР.

Продължават полицейските операции за купуване на гласове във Варненско

Полицейските действия са осъществени на територията на общините Суворово и Девня. В рамките на акцията са проверени 484 лица, 332 автомобила и пет заложни къщи.

Задържани са 19 души от криминалния контингент, профилактирани са други 25 лица, съставени са 8 акта и 35 фиша по Закона за движение по пътищата.

Съставени са 22 протокола по чл.167 от НК - „Престъпления против политическите права на гражданите“. Образувано е досъдебно производство за нападение над 83-годишна жена.

Спецакция за лихварство и купуване на гласове във Варненско

Сигналът за извършеното престъпление е получен сутринта - непознати насила са отнели от жертвата си 1 300 лв, два мобилни телефона и лична карта.

Извършителите - двама мъже на 31 и 37 години с криминални регистрации за кражби и осъждани, са задържани. Започнати са и  други досъдебни производства: един - за домашно насилие, един - за притежание на наркотици, два - за управление на МПС след употреба на наркотици, един - за нерагламентирано присъединяване към водопреносната мрежа, един - за имотна облага с цел склоняване към гласуване за определена политическа партия.