Бюлетините за предстоящите президентски и парламентарни избори пристигнаха в Благоевград.

БГНЕС

311 хиляди отпечатани бюлетини се побраха в един товарен автомобил и микробус. Преди обяд ги прие председателят на РИК Радослав Митрев. По традиция бюлетините до четвъртък ще се съхраняват в митницата в Благоевград.

ЦИК: 753 изборни секции ще бъдат разкрити извън страната

„На територията областта има 14 общински центрове, в които ще бъдат разпределени 311 000 бюлетини за президентските избори и изборите за народно събрание“, обясни Митрев. Те ще бъдат съхранявани в склада на Агенция „Митници“ до четвъртък, когато ще бъдат разпределени по общините.

БГНЕС

„От четвъртък до събота пък ще се съхраняват в съответната община, а в събота служители на Общината съвместно с председателя на РИК, ще разпределят машините в СИК-овете, където ще бъдат поставени под охрана“, добави Митрев.

БГНЕС

Според него днес и утре ще се проведе онлайн обучение на членовете на СИК-овете. За момента няма условие членовете на РИК, както и самите избиратели да притежават „зелен сертификат“.

„До четвъртък кметовете на общините трябва да предоставят данни за поставените под карантина лица или тези, които са в затруднено физическо положение. Тези данни се обработват от РИК за образуването на мобилните секции“, каза още председателят на РИК-1.
БГНЕС